You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
  • Cart
  • Coșul este gol!

INCI: POLYSORBATE 20

Nr. CAS: 9005-64-5 


Descriere: Agent emulsionant format din esteri laurați ai sorbitolului constând din monoester condensat cu oxid de etilenă (monostearat de polioxietilen-20 sorbitan). Valoare HLB: 16-17 (oferă emulsii ulei-în-apă).


Caracteristici fizico-chimice:

Aspect: Lichid Transparent

Culoare: Galben

Miros: Caracteristic

Solubilitate: Solubil în apa 

Interval PH: 5-7 (5 - 10 % soluție apoasă)

Conservanti: Nu contine conservanti


Beneficii:

  • Emulgator neionic (permite amestecarea apei și uleiului);
  • Eficacitatea emulsifierii este crescută atunci când este combinată cu alcool cetilic sau stearat de sorbitan;
  • Actioneaza ca agent de dispersie, ingrosare, cu efect antistatic;
  • Foarte util ca solubilizant și stabilizator al uleiurilor esențiale;


Sursa Materie Prima: Sorbitol, uleiuri vegetale

Fabricare: Polisorbatul 20 este obținut prin esterificarea sorbitolului cu una sau trei molecule de acid gras, inclusiv acid stearic, lauric, oleic și palmitic.

Utilizare:

  • Poate fi adăugat la formule așa cum este. Nivel de utilizare tipic 2 - 10%. Doar pentru uz extern.

Aplicații:

  • Universal, poate fi utilizat în săpunuri lichide, loțiuni, geluri de duș, șampoane pentru păr, demachiante faciale, băi cu spumă, produse cosmetice decorative. Creme, unguente, balsamuri, rujuri, rimel.

Testare:

  • Testare pe animale: Nu a fost testat pe animale
  • OMG: fără OMG, dar nu este certificat
  • Vegan: Nu conține niciun compus de origine animala

Pastrare, Ambalare, Depozitare

A se pastra în loc răcoros, ferit de umezeală și lumină directă.

Date de siguranță, precauții în utilizare: a se evita contactul cu ochii, a nu se ingera, a se respecta dozajul recomandat, a nu se lăsa la îndemâna copiilor; uz extern!


Avertisment: indicațiile, proprietățile și modul de utilizare ale produselor prezentate pe site-ul ForCosmetics.ro sunt bazate pe literatura de specialitate disponibilă în cărți, publicații științifice, website-uri de referință în fitoterapie și aromaterapie, în jurnale de cosmetică și chimie cosmetică, și pe documentația primită de la producător sau furnizor. Cu toate acestea, informațiile sunt oferite cu titlu informativ, nu constituie în niciun fel informații medicale și nu pot angaja responsabilitatea noastră. Pentru orice utilizare în scop medical, trebuie consultat un medic.

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie