You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
  • Cart
  • Coșul este gol!

INCI: AMMONIUM ACRYLOYLDIMETHYLTAURATE/VP COPOLYMER

CAS:-

Descriere: Agent de gelifiere pentru sisteme apoase și agent de îngroșare pentru emulsii ulei-în-apă. 


Caracteristici fizico-chimice:

  • Aspect: pulbere albă
  • Conținut solid min.: 92,00%
  • Apă: max. 7.00%
  • Valoarea pH-ului (1% în apă distillată): 4.0-6.0
  • Vâscozitate la 20°C (1% în apă distillată): 48000-65000 mPas

Beneficii:

  • Polimerul este pre-neutralizat, ușor de utilizat și oferă formulări cu o stabilitate superioara, chiar și în absența unui emulgator suplimentar. 
  • Ofera o bună compatibilitate cu solvenții organici (etanol, acetonă) și este stabil față de radiațiile UV.
  • Pe lângă aspectele reologice, ofera si proprietățile senzoriale excelente. 
  • Se utilizează în crème de față, produse de baie, machiaj, pastă de dinți. 
  • Îngroșator /gelifiant.
  • Emulsiile O/W pot fi formulate chiar și la pH scăzut, permițând încorporarea ușoară a de ex. AHA-urile.
  • Stabilizează emulsiile
  • Are proprietăți de lubrifiant
  • Poate acționa ca agent de suspendare

Mod de Utilizare:

  • Polimer utilizat în formulările de îngrijire personală , dozaj recomandat in intervalul 0,5 – 1,2 %
  • Poate fi utilizat pentru a prepara emulsii O/W atât la cald, cât și la rece.
  • Doar pentru uz extern.

Prepararea emulsiilor: De obicei este adăugat în faza uleioasă (in amestec cu emolientii și emulgatorii), agitarea ușoară facilitează dispersia. Agregatele mici pot fi sparte cu ușurință prin amestecare ușoară. Mixerul de amestecare trebuie să fie complet uscat, pentru a preveni migrarea prematură a polimerului în apă.

Cerințele instalației de producție vor guverna de obicei metoda de emulsionare aplicată. Polimerul (AVC) poate fi utilizat atât pentru emulsionare directă (adică adăugarea fazei uleioase la faza apoasă), cât și emulsionare inversă (adică adăugarea fazei de apă la faza uleioasă). Deoarece polimerul (AVC) este pre-neutralizat, nu este necesară nicio etapă de neutralizare. În cele din urmă, emulsia este omogenizată cu un echipament de amestecare cu forfecare înaltă.

Emulsiile care cuprind polimerul (AVC) sunt strălucitoare, oferă o excelentă răspândire și o absorbție rapidă. Emulsiile O/W se caracterizează printr-o senzație estetică uscată, fără aderență și sunt potrivite în special ca formulări ușoare și elegante.


Prepararea gelurilor-cremă fără emulgatori:

O altă caracteristică specială a polimerului (AVC) este stabilizarea lichidelor insolubile în apă (de exemplu uleiul) FĂRĂ a folosi emulgatori suplimentari. Formulările O/W rezultate sunt, de asemenea, cunoscute ca pseudo-emulsii. Folosind polimerul (AVC), pot fi formulate cremă-geluri fără emulgatori, deschizând ușa unor formulări noi, moderne, cu profiluri reologice speciale (crem, nu „jeleu”, non-lipicios/lipicios) și compatibilitate superioară cu pielea. Compozițiile rezultate sunt ușoare și cremoase, diferă foarte mult de aspectul de jeleu sau gelatină obținut adesea prin formularea cu agenți de îngroșare „tradiționali”.

Efectul de stabilizare al polimerului (AVC) este explicat prin structura reticulat a polimerului, oferind o valoare de randament și astfel „prinzând” picăturile de ulei sau solide (de exemplu, pigmenți) în matricea apă/polimer. „Valoarea de curgere” reflectă forța minimă care trebuie aplicată lichidului pentru a începe să perturbe structura conferită de polimerul AVC, astfel încât curgerea poate apărea.


Prepararea gelurilor apoase

Gelurile apoase (de exemplu, gelurile de păr) sunt preparate prin adăugarea polimerului (AVC) in faza de apoasa. O atenție deosebită trebuie avută pentru o bună agitare.Transparența gelurilor apoase rezultate depinde de cantitatea de polimer (AVC) utilizată în formulare.

Concentrațiile de polimer (AVC) de 1% -oferă geluri transparente, limpezi. Gelurile ușor tulburi pot fi transformate în formulări clare prin adăugarea a cca. 5% solvent, de ex.glicerină. Cea mai bună claritate a gelului se obține folosind apă care este relativ lipsită de ioni metalici (demineralizată sau deionizată).

Polimerul (AVC) are o bună compatibilitate cu alți solvenți organici polari. Se pot realiza geluri hidroalcoolice transparente, cuprinzând mai mult de 50% etanol. De obicei, amestecul apă/etanol este adăugat la Polimerul (AVC). Etanolul poate fi folosit pentru a dizolva ingrediente active, evitând în același timp utilizarea solubilizanților, cum ar fi uleiul de ricin hidrogenat PEG-40, polisorbatul 20 sau ingrediente similare. În acest fel, este ușor să se pregătească geluri hidroalcoolice care conțin uleiuri de parfum, filtre UV solubile în ulei, substanțe active (de exemplu bisabolol), formatori de peliculă etc. În cazul unui conținut ridicat de etanol, nu este necesară conservarea suplimentară.

Pentru fabricarea gelurilor hidroalcoolice pe bază de Polimer AVC, cea mai bună opțiune este să pregătiți mai întâi gelul apos și apoi să adăugați în gel o soluție de agent activ (sau formator de peliculă) dizolvată în etanol. Adăugarea se face, de preferință, prin utilizarea unui agitator de ancorare cu mișcare lentă pentru a minimiza blocarea bulelor de aer.

Limitări

Similar cu toți ceilalți polielectroliți, de ex. carbomeri, Polimerul (AVC) este sensibil la electroliți. Prin urmare, polimerul (AVC) nu este potrivit pentru a îngroșa șampoanele, gelurile de duș și alte sisteme care cuprind cantități mai mari de sare.

Polimerul (AVC) poate fi utilizat într-un interval larg de pH de 4,0 – 9,0. 

Aplicații:

  • Creme gel, Lotiuni, After Shave

Sursa de materii prime: Acriloildimetiltauratul de amoniu/Copolimerul VP este un copolimer al monomerilor de acriloildimetiltaurat de amoniu și vinilpirolidonă  

Tcriloildimetiltauratul de amoniu/Copolimerul VP este un copolimer al monomerilor de acriloildimetiltaurat de amoniu și vinilpirolidonă 

Fabricare: polimer derivat din acid sulfonic.

Testare:

  • Testare pe animale: Nu a fost testat pe animale
  • OMG: fără OMG, dar nu este certificat
  • Vegan: Nu conține niciun compus de origine animala

PASTRARE, AMBALARE, DEPOZITARE

A se pastra în loc răcoros, ferit de umezeală și lumină directă.

Date de siguranță, precauții în utilizare: a se evita contactul cu ochii, a nu se ingera, a se respecta dozajul recomandat, a nu se lăsa la îndemâna copiilor; uz extern!


Avertisment: indicațiile, proprietățile și modul de utilizare ale produselor prezentate pe site-ul ForCosmetics.ro sunt bazate pe literatura de specialitate disponibilă în cărți, publicații științifice, website-uri de referință în fitoterapie și aromaterapie, în jurnale de cosmetică și chimie cosmetică, și pe documentația primită de la producător sau furnizor. Cu toate acestea, informațiile sunt oferite cu titlu informativ, nu constituie în niciun fel informații medicale și nu pot angaja responsabilitatea noastră. Pentru orice utilizare în scop medical, trebuie consultat un medic.

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie

Etichete: Ingrosator